Nagelförlägning

Salong QeteshHem.html

Viljan att bära långa naglar är inget nytt för dagens samhälle. Detta går ända tillbaka till antiken. Oftast var långa naglar endast lämpad för den sociala överklassen (rika människor).


Möjligheten att arbeta med naglar utav plast började under femtiotalet. En ny bransch kom till och blev strax därefter tillgängligt för alla. Med sin start i USA spred sig nagelbygge väldigt snabbt till Europa. Det finns nästan ingen plats på jorden som du inte kan finna nagelförlängning och/eller nagelförstärkningsaktiviteter.


Olika tekniker framkom med hjälp av olika material och är fortfarande tillgängliga för kunder.


Målet med modern nagelskulptering är ett naturligt utseende hos den ”artificiella” nageln, optimal hållbarhet och självklart att materialet som används ska vara ofarligt. Med nagelskulptering menas konsten att slutföra det som naturen har påbörjat.


På vår salong arbetar vi både med akryl och gelé, men med övervägande majoritet mot gelé. Förutom förlängning så erbjuder vi även nagelförstärkning för att ge sköra naglar en chans att återhämta sig från eventuell slitage.


När vi arbetar med gelé så bygger vi materialet på dina naturliga naglar som härdas vid kontakt med UV-ljus. Det härdade materialet fungerar som ett skyddande lager mot mekanisk påfrestning och eventuella kemikalier.


För nagelarbete har vi valt att uteslutande arbeta med abalico på grund av  dess skonsamma verkningsämnen som utan att skada den naturliga nageln bygger upp ett skyddande lager och behåller dina naglars naturliga kvalité - utan att kompromissa med hållbarheten i resultatet.