Salong QeteshHem.html

Material

Alla ljusstelningspolymer stelnar efter samma principer, oavsett användningsområde. Som t.ex. industri, odontologi eller som här nagelgelén. Samma material används alltså inom tandvården för att laga hål i tänderna. Så därav kan vi vara säkra på att materialet inte innebär någon hälsorisk för dig.


Nagelgelén från abalico är uppblandad med fotoinitierare. Ämnet löses upp och frigör radikaler när det utsätts för UV-strålning. Detta resulterar i en polymerisering (som i sin tur omvandlar molekylstrukturen till en annan struktur. Gelén stelnar och blir hård).


Det finns många fördelar med Abalico’s material. Bland annat så använder vi till skillnad från många andra märken inte oss av syror som i längden innebär mer hälsosamma naglar. Abalico’s gelé är också helt genomskinligt och ger ett mer naturligt resultat, till skillnad från många andra märken som lätt blir grumliga med tiden. Materialet är också mer flexibelt och gör att dina naglar tål mer mekanisk påfrestning. Något som du snabbt kommer märka är att materialet inte har någon obehaglig doft från starka kemikalier eftersom abalico har fokuserat på att göra den så skonsam som möjligt. Utöver detta så utmärker sig abalico’s gelé med hållbarheten mot lösningsmedel och blir av detta inte lika snabbt gult som med andra material.